Unreal 3D játékfejlesztés

Játékfejlesztés Unreal Engine környezetben

A játékipar a virágkorát éli. Ha ezeket a sorokat olvasod, bizonyára Te is szereted a digitális játékok valamilyen formáját. A gyerekek és felnőttek életében egyaránt egyre nagyobb szerepet töltenek be a számítógépes és telefonos játékok, ezért egyértelműen nő az igény a játékkészítő szakemberekre is.

A játékkészítés több szempontból is roppantul érdekes folyamat. Egyrészt végtelen kreativitásra ad lehetőséget amellett, hogy egy látványos produkció a végeredménye, másrészt folyamatos alkalmazkodásra és megújításra késztet, hiszen egy robbanásszerűen fejlődő ipari irányzatról beszélünk. 

A tanfolyam célja, hogy átfogó ismeretekkel készítsen fel minden érdeklődőt, aki játékfejlesztő szakemberként szeretne a továbbiakban elhelyezkedni. 

A tanfolyam 6 modulból épül fel. Az első az elméleti alapok megteremtésével kezdődik. Szó lesz olyan szakfogalmakról, mint a blueprint-ek, változók, makrók és egyéb funkciók működése. Ezt a részt úgy is hívhatnánk: A motorháztető alatt.

Innentől fokozatosan mélyülünk a szakma egyre kreatívabb részeibe. A további modulok rendszerint a látványvilághoz közvetlenül kapcsolódó elemek beállításával fognak telni. Megtanuljuk a materialok (anyagminták) használatát, rájövünk majd hogyan kell landscape-eket (környezetet) felépíteni, elkalandozunk a karakterek felépítése és mozgatása irányába és kitérőt teszünk a mesterséges intelligencia beprogramozásának alapjaiba is. 

A kurzust a játék VFX-el (speciális effektek) való felkészítésével fogjuk zárni, ahol megannyi nagyon izgalmas és látványos elemmel ismerkedhetünk majd meg. 
Természetesen arról is szó fog esni, hogy az elkészült játékot hogyan tegyük futtathatóvá telefonon és számítógépen, ami elé leültethetünk bárkit, akinek a végén csak annyi kérdése lesz: Ezt tényleg te csináltad?

A játékfejlesztő oktatás főbb témakörei

 • Blueprintek. Karakterk irányítása, AI és játéklogika készítése.
 • Materialok. PBR felületek és dinamikusan vezérelhető paraméterek létrehozása, különböző blendelési módok megismerése.
 • Environment. Landscape létrehozása, növényzet és statikus modellek elhelyezése, Lumen és Nanite rendszer.
 • Effektek. Vizuális effektek elkészíte a Niagara rendszerben és azok alkalmazása játék közben.
 • Felhasznáói felületek. UI és HUD elkészítése és azok vezérlése Widget rendszeren keresztül.
 • Önállóan is futtatható verzió készítése PC-re

Mentorod

Unreal Engine Producer

Rácz Gergely

Sunnyside Animation

METU Média Design szakon végeztem 2018-ban, azóta játékfejlesztéssel foglalkozok, elsősorban technical artist pozícióban. Jelenleg a Sunnyside Animation-nél vagyok Unreal Engine producer.

Diákjaink történetei

Munka és elhelyezkedés

További sikersztorik

Kérdés, jelentkezés


Szakmai támogatások

Pályázz most!

Az elbírálás folyamatos, a pályázatok beérkezésének sorrendjében történik – minél előbb jelentkezel, annál nagyobb az esélyed! A pályázatod beérkezésétől számított 5 napon belül értesítünk, nyertél-e támogatást. A támogatásra való pályázás részedről nem jár elköteleződéssel, de ha megítélik számodra, akkor 5 napod van eldönteni, hogy igénybe veszed vagy lemondasz róla. Ha lemondasz róla, akkor 2 évig nem tudsz újra pályázni! A támogatási rendszerben csak magánszemélyek vehetnek részt! A pályázat menete:

 • Küldd el a kiválasztott képzés aloldalán lévő zöld gombra kattintva az online jelentkezésedet. Ne felejtsd el kipipálni a Kérem a szakmai támogatást mezőt! Ahol nem találsz ilyen mezőt, arra képzésre nem igényelhető szakmai támogatás.
 • A visszaigazoló e-mailben elküldjük a pályázati űrlap linkjét.
 • Töltsd ki az űrlapot! A kérdések nem szakmai, inkább motivációs jellegűek. A támogatást elkötelezett, tudásra szomjas hallgatók szerezhetik meg.
 • Az űrlap elküldését követően 5 munkanapon belül értesítünk az eredményről!

Most induló képzéseink közül ezekre igényelhetsz támogatást:

3DS MAX GENERALIST - 2023.04.14
MAYA GENERALIST - 2023.04.03


Extra segítség: kamatmentes részletfizetés

Attól függetlenül, hogy teljes áron, vagy szakmai támogatással jelentkezel, lehetőséged van részletfizetést igényelni!

 • Kamatmentes részletfizetés a képzés befejezéséig. Ha ezt választod, akkor a törlesztőhónapok száma attól függően változik, mennyi idő van hátra a beiratkozásodtól a tanfolyam végéig.
 • 12 havi kamatmentes részletfizetés. Ezt csak magánszemélyként választhatod. Ekkor egyszerűen kalkulálhatsz, a beiratkozástól számítva 12 hónapod van kifizetni a képzést.

Üzenet nekünk


Mesharray