Procedurális modellezés, Effektek, Szimulációk

SideFX Houdini tanfolyam

Houdini tanfolyam az alapoktól

Az utóbbi évek legizgalmasabb 3D szoftvere a Houdini, mely hihetetlen sebességgel hódította meg a nemzetközi és hazai stúdiók világát. A hagyományosnak tekinthető Maya és 3ds Max mellett a SideFX Houdini egyedülállónak számít node alapú rendszerével, amely rendkívül rugalmas munkafolyamatot, könnyű automatizálást és testreszabhatóságot biztosít a felhasználóknak. A Houdini tanfolyam során izgalmas feladatokon keresztül sajátíthatod el a szoftver működését, erős hangsúlyt fektetve az önálló problémamegoldásra és kreativitásra.

A tanfolyam során a procedurális modellezést és effektek készítését fogjuk elsajátítani. A proceduralitás a "hagyományos" modellezéssel, animációval ellentétben nagy szabadságot jelent: segítségével olyan rendszereket építhetünk, amelyek paraméterei szabadon változtathatóak a munkafolyamat során, így könnyen és gyorsan tudunk variációkat létrehozni.

Leginkább organikus, természeti (domborzat, felhők, növények, stb.) és hagyományosan nehezen animálható (füst, robbanás, varázslatok, törések, stb.) jelenségeknél vehetjük hasznát.

Kiknek szól ez a képzés?

 • Akik a 3D animáció, reklám- és játékgrafika vagy film-utómunka területén szeretnének elhelyezkedni,
 • akik procedurális modellezéssel és effektek készitésével szeretnének foglalkozni,
 • akik szeretnek kísérletezni, nem ijednek meg a technikai kihívásoktól,
 • akik a szoftveres tudás mellett, produkcióban használt technikákat és munkafolyamatokat szeretnének megismerni.

A Houdini tanfolyam főbb témakörei:

 • Természeti jelenségek procedurális modellezése: növényzet, domborzat, felhők, villámok véletlenszerű generálása (VOPs, VDB, stb.).
 • Valós természeti és absztrakt, képzeletbeli effektek létrehozása.
 • Részecskerendszerek kezelése.
 • Robbanás, tűz, füst szimuláció és render (PYRO).
 • Törések, rombolás szimulációja (BULLET).
 • Viz és folyadékok szimulációja (FLIP és POP FLUID).
 • Ruha, textíliák, homok és további effektek rövid áttekintése (VELLUM, GRAINS).
 • Kódolási alapok (HSCRIPT, VEX).
 • Világitási, renderelési és kompozitálás alapok (a MANTRA rendertől NUKE kompig).

A képzés az alapoktól indul, megkezdéséhez számítógépes felhasználói ismeretek szükségesek. A Houdini tanfolyam egyes moduljai után modulzáró tesztekre kerül sor, a képzés végén Mesharray záróvizsgára.

Mentorod

Houdini FX Artist

Molnár Tamás

DIGIC

Sok éve dolgozom Houdini Artistként magas színvonalú produkciókon itthon és külföldön (mozifilm, sorozatok, game cinematic, reklám), széleskörű rálátásom van a szoftver különféle területeire mind fx és procedurális modellezés területén.

Lead FX Artist

Kővágó Dömötör

DIGIC
METu Média Design BA után reklámiparban töltöttem pár évet, ahonnan a DIGIC-hez váltottam. Készítettem már videóklippet, AR játékot és jópár cinematicot. Először 3ds Maxban és Mayában szereztem jártasságot. Most a Houdini az alapszoftverem.
Diákjaink történetei

Munka és elhelyezkedés

További sikersztorik

Kérdés, jelentkezés


Szakmai támogatások

Pályázz most!

Az elbírálás folyamatos, a pályázatok beérkezésének sorrendjében történik – minél előbb jelentkezel, annál nagyobb az esélyed! A pályázatod beérkezésétől számított 5 napon belül értesítünk, nyertél-e támogatást. A támogatásra való pályázás részedről nem jár elköteleződéssel, de ha megítélik számodra, akkor 5 napod van eldönteni, hogy igénybe veszed vagy lemondasz róla. Ha lemondasz róla, akkor 2 évig nem tudsz újra pályázni! A támogatási rendszerben csak magánszemélyek vehetnek részt! A pályázat menete:

 • Küldd el a kiválasztott képzés aloldalán lévő zöld gombra kattintva az online jelentkezésedet. Ne felejtsd el kipipálni a Kérem a szakmai támogatást mezőt! Ahol nem találsz ilyen mezőt, arra képzésre nem igényelhető szakmai támogatás.
 • A visszaigazoló e-mailben elküldjük a pályázati űrlap linkjét.
 • Töltsd ki az űrlapot! A kérdések nem szakmai, inkább motivációs jellegűek. A támogatást elkötelezett, tudásra szomjas hallgatók szerezhetik meg.
 • Az űrlap elküldését követően 5 munkanapon belül értesítünk az eredményről!

Most induló képzéseink közül ezekre igényelhetsz támogatást:

3D ANIMÁTOR - 2023.03.07
3DS MAX GENERALIST - 2023.04.14
MAYA GENERALIST - 2023.04.03


Extra segítség: kamatmentes részletfizetés

Attól függetlenül, hogy teljes áron, vagy szakmai támogatással jelentkezel, lehetőséged van részletfizetést igényelni!

 • Kamatmentes részletfizetés a képzés befejezéséig. Ha ezt választod, akkor a törlesztőhónapok száma attól függően változik, mennyi idő van hátra a beiratkozásodtól a tanfolyam végéig.
 • 12 havi kamatmentes részletfizetés. Ezt csak magánszemélyként választhatod. Ekkor egyszerűen kalkulálhatsz, a beiratkozástól számítva 12 hónapod van kifizetni a képzést.

Üzenet nekünk


Mesharray