Ami egy izgalmas animációhoz szükséges

3D Animátor tanfolyam

3D animáció az alapoktól

A 3D animáció egy nagyon izgalmas és művészi ága a számitógépes grafikának. A 3D Animátor pedig a legjobban keresett pozíció a hazai és nemzetközi munkalehetőségeknél. Sajátossága, hogy a valóságot meghazudtoló módon készíthetsz realisztikus mozgásokat, de ezzel ellenkezőleg, képzelet-határokat feszegető, cartoon-os, kitalált csodákat is létrehozhatsz vele. Szerencsére mindkettő iránynak közel ugyanaz az alapja, ezeket sajátíthatod el ezen a képzésen!

A 3D animációs oktatásunkon megismerkedhetsz mindennel, ami egy izgalmas animáció elkészítéséhez szükséges. Úgymint: időzítés, pózolás, sziluettek, súlyok, dinamikák és karakterisztika. Megtanulunk mindent a Motion Capture elméleti alapjaitól egészen a gyártásban történő alkalmazásáig. Elméleti síkon betekintünk a MoCap készülési folyamataiba, majd átvesszük a stafétát és mi magunk fejezzük be a produkciót.

Ki fogunk térni a realisztikus és a cartoon-os animációk alapjaira is. Elsajátíthatod a referencia készítéstől és felhasználástól kezdve, a jelenet építésen keresztül, egészen a lenyűgözően tiszta és önmagáért beszélő, végleges animáció tálalásáig mindazt, ami ennek a szakmának a részét képezi, és amire egy 3D animátornak szüksége lehet az elhelyezkedéshez.

A képzés elvégzését követően rálátásod lesz a komplett animációs pipeline-ra, ami kiemelten fontos része az iparban való elhelyezkedésnek.

A tanfolyam végén nem csak azt fogod tudni, hogy mire van szüksége egy hivatásos animátornak, de a birtokában leszel a valódi tudásnak is! Ha van benned kreativitás, elhivatott vagy a 3d animáció iránt, akkor ez a Te tanfolyamod, gyere és tarts velünk!

A képzés főbb témakörei

 • Klasszikus labdaanimáció: súly-érzet, fizikai vonatkozások, ismerkedés a görbékkel.
 • Inga animáció: másodlagos, lemaradó mozgások felépítése például kar és egyéb több komponensből álló testrészek mozgatására
 • Mókus effektus: személyiség és akarat szerepe az animációban
 • Két lábbal a földön: a lábak és a talaj kapcsolata, a súlypont jelentősége a karakter animációban egy vicces tanuló-karakterrel.
 • Humanoid alapok: egész testes emberi animációk felépítése, érzelmek és személyiség kifejeződése, technikai alapok - block, spline, polish - járás ciklus.
 • Humanoid Performance: a humanoid alapok integrálása egy komplex jelenetbe, kiegészítve további karakteranimációval.
 • Motion Capture alapok: Mixamo animáció használata és retargetelése egy általunk használt karakterre HumanIK rendszerrel.
 • Komplex Mocap jelenet: motion capture animációk összeblendelése, helyszínbe illesztése.
 • Acting Karakter animációs jelenet: egy rövid, de komplex acting jelenet készítése hangra animálva.

A képzést követően ellátogat a csapat Magyarország vezető 3D animációs stúdiójába a DIGIC-hez!

A képzés során Autodesk Maya szoftvert használunk. A kezdéshez elegendő a felhasználói szintű számítógépes ismeret és a Maya kezelőfelület alapjainak ismerete. Ez utóbbit a beiratkozás előtt egy rövid oktató videóban megmutatjuk neked.

Mentorod

3D Animátor

Szabó Dániel

Sunnyside Animation

2014 óta foglalkozom haladó szinten 3D grafikával, négy évig dolgoztam a DIGIC-nél, mint 3D animátor. Most saját stúdiómat, a Sunnyside Animationt vezetem.

Diákjaink történetei

Munka és elhelyezkedés

További sikersztorik

Kérdés, jelentkezés


Szakmai támogatások

Pályázz most!

Az elbírálás folyamatos, a pályázatok beérkezésének sorrendjében történik – minél előbb jelentkezel, annál nagyobb az esélyed! A pályázatod beérkezésétől számított 5 napon belül értesítünk, nyertél-e támogatást. A támogatásra való pályázás részedről nem jár elköteleződéssel, de ha megítélik számodra, akkor 5 napod van eldönteni, hogy igénybe veszed vagy lemondasz róla. Ha lemondasz róla, akkor 2 évig nem tudsz újra pályázni! A támogatási rendszerben csak magánszemélyek vehetnek részt! A pályázat menete:

 • Küldd el a kiválasztott képzés aloldalán lévő zöld gombra kattintva az online jelentkezésedet. Ne felejtsd el kipipálni a Kérem a szakmai támogatást mezőt! Ahol nem találsz ilyen mezőt, arra képzésre nem igényelhető szakmai támogatás.
 • A visszaigazoló e-mailben elküldjük a pályázati űrlap linkjét.
 • Töltsd ki az űrlapot! A kérdések nem szakmai, inkább motivációs jellegűek. A támogatást elkötelezett, tudásra szomjas hallgatók szerezhetik meg.
 • Az űrlap elküldését követően 5 munkanapon belül értesítünk az eredményről!

Most induló képzéseink közül ezekre igényelhetsz támogatást:

3DS MAX GENERALIST - 2023.04.14
MAYA GENERALIST - 2023.04.03


Extra segítség: kamatmentes részletfizetés

Attól függetlenül, hogy teljes áron, vagy szakmai támogatással jelentkezel, lehetőséged van részletfizetést igényelni!

 • Kamatmentes részletfizetés a képzés befejezéséig. Ha ezt választod, akkor a törlesztőhónapok száma attól függően változik, mennyi idő van hátra a beiratkozásodtól a tanfolyam végéig.
 • 12 havi kamatmentes részletfizetés. Ezt csak magánszemélyként választhatod. Ekkor egyszerűen kalkulálhatsz, a beiratkozástól számítva 12 hónapod van kifizetni a képzést.

Üzenet nekünk


Mesharray