Houdini tanfolyam

Houdini tanfolyam az alapoktól

Az utóbbi évek legizgalmasabb 3D szoftvere a Houdini, mely hihetetlen sebességgel hódította meg a nemzetközi és hazai stúdiók világát. A hagyományosnak tekinthető Maya és 3ds Max mellett a SideFX Houdini egyedülállónak számít node alapú rendszerével, amely rendkívül rugalmas munkafolyamatot, könnyű automatizálást és testreszabhatóságot biztosít a felhasználóknak. A Houdini tanfolyam során izgalmas feladatokon keresztül sajátíthatod el a szoftver működését, erős hangsúlyt fektetve az önálló problémamegoldásra és kreativitásra.

A tanfolyam során a procedurális modellezést és effektek készítését fogjuk elsajátítani. A proceduralitás a "hagyományos" modellezéssel, animációval ellentétben nagy szabadságot jelent: segítségével olyan rendszereket építhetünk, amelyek paraméterei szabadon változtathatóak a munkafolyamat során, így könnyen és gyorsan tudunk variációkat létrehozni.

Leginkább organikus, természeti (domborzat, felhők, növények, stb.) és hagyományosan nehezen animálható (füst, robbanás, varázslatok, törések, stb.) jelenségeknél vehetjük hasznát.

Kiknek szól ez a képzés?

 • Akik a 3D animáció, reklám- és játékgrafika vagy film-utómunka területén szeretnének elhelyezkedni,
 • akik procedurális modellezéssel és effektek készitésével szeretnének foglalkozni,
 • akik szeretnek kísérletezni, nem ijednek meg a technikai kihívásoktól,
 • akik a szoftveres tudás mellett, produkcióban használt technikákat és munkafolyamatokat szeretnének megismerni.

A Houdini tanfolyam főbb témakörei:

 • Természeti jelenségek procedurális modellezése: növényzet, domborzat, felhők, villámok véletlenszerű generálása (VOPs, VDB, stb.).
 • Valós természeti és absztrakt, képzeletbeli effektek létrehozása.
 • Részecskerendszerek kezelése.
 • Robbanás, tűz, füst szimuláció és render (PYRO).
 • Törések, rombolás szimulációja (BULLET).
 • Viz és folyadékok szimulációja (FLIP és POP FLUID).
 • Ruha, textíliák, homok és további effektek rövid áttekintése (VELLUM, GRAINS).
 • Kódolási alapok (HSCRIPT, VEX).
 • Világitási, renderelési és kompozitálás alapok (a MANTRA rendertől NUKE kompig).

A képzés az alapoktól indul, megkezdéséhez számítógépes felhasználói ismeretek szükségesek. A Houdini tanfolyam egyes moduljai után modulzáró tesztekre kerül sor, a képzés végén Mesharray záróvizsgára.

Tanulóink mondták

DIGIC
Buela Péter
Maya tanfolyamot végeztem a Mesharray-ben, most a Digic Pictures-nél dolgozom. A feladataim közé tartozik a háttérelemek modellezése, valamint az uvmap és textúra készítése...
Digital Apes
Kasza Orsi
Filmes VFX tanfolyamot végeztem. Az intenzív oktatásnak köszönhetően rövid idő alatt elsajátítottam a szükséges tudást egy student reel összerakásához. Ezzel kerültem az Apes-hez...
látványtervező
Pelles Kyra
3D vizualizációt végeztem, most látványtervezéssel foglalkozom szabadúszóként. Főként a nemzetközi piacra dolgozom, elsősorban épületek külső-belső terveinek bemutatásán...

Ha eljössz hozzánk, akkor nincs lazsálás!

Kurzusaink nagyon intenzívek, sok dolgot kell megtanulnod, viszont, ha kitartó vagy, és tartod az ütemet, kiváló szakember lehet belőled! Képzésünk megkezdéséhez számítógépes felhasználói ismeretek szükségesek. Az egyes modulok után modulzáró tesztekre kerül sor, a képzés végén Mesharray záróvizsgára.

Miért a Mesharray?

Több, mint 20 év tapasztalattal rendelkezünk.
Profi, szakterületükön elismert oktatóktól tanulhatsz.
Tantermeink korszerű eszközökkel rendelkeznek.
Ha kitartó vagy, néhány hónap alatt megalapozhatod biztos tudásod.

Mit kapsz tőlünk a tanfolyamon túl?

Ösztöndíj program
Tandíj hozzájárulás a 3ds Max, Maya Generalist, Character Modeling TD és Maximum képzéseinkre, melynek célja olyan hazai szakemberek kinevelése, akik megfelelő szakismerettel rendelkeznek és képesek tudásukat a 3D szakmán belül kamatoztatni.
Mesharray Karrier
Nemcsak tanítjuk a szakmát, de segítünk boldogulni benne! Tanácsot adunk, milyen irányba indulj, hogyan állítsd össze a portfóliódat, és azt is elmondjuk, melyik partnerünknél van megüresedett pozíció!
meshRoom
Tanterem és közösségi munkahely Ha nincs technikai lehetőséged vagy nyugodt, produktív környezeted gyakorlásra, a közös ötletek megvalósítására, akkor bátran gyere be hozzánk!

Start

Budapesten: 2021.09.14

Hossza: 5 hónap (180 óra, 10 modul)

Mentor

Molnár Tamás / Digic Pictures

Árak

Kiemelt szakmai támogatással
40.000,- Ft / hó = 480.000,- forint*
12 hónapos részletfizetéssel.
Szakmai támogatással
48.500,- Ft / hó = 582.000,- forint*
12 hónapos részletfizetéssel.
Teljes ár
55.000,- Ft / hó = 660.000,- forint*
12 hónapos részletfizetéssel.

* a fenti árak tartalmazzák az Áfát! A támogatások részleteiért klikk a nagy piros gombra:

Houdini oktatónk

Houdini FX Artist

Molnár Tamás

Sok éve dolgozom Houdini Artistként magas színvonalú produkciókon itthon és külföldön (mozifilm, sorozatok, game cinematic, reklám), széleskörű rálátásom van a szoftver különféle területeire mind fx és procedurális modellezés területén...