Szakmai támogatások

Pályázz most!

Az elbírálás folyamatos, a pályázatok beérkezésének sorrendjében történik – minél előbb jelentkezel, annál nagyobb az esélyed! A pályázatod beérkezésétől számított 5 napon belül értesítünk, nyertél-e támogatást és mekkora összeget. A támogatásra való pályázás részedről nem jár elköteleződéssel, de ha megítélik számodra, akkor 5 napod van eldönteni, hogy igénybe veszed vagy lemondasz róla. Ha lemondasz róla, akkor 2 évig nem tudsz újra pályázni! A támogatási rendszerben csak magánszemélyek vehetnek részt! A pályázat menete:

 • Küldd el a kiválasztott képzés aloldalán lévő zöld gombra kattintva az online jelentkezésedet. Ne felejtsd el kipipálni a Kérem a szakmai támogatást mezőt! Ahol nem találsz ilyen mezőt, arra képzésre nem igényelhető szakmai támogatás.
 • A visszaigazoló e-mailben elküldjük a pályázati űrlap linkjét.
 • Töltsd ki az űrlapot! A kérdések nem szakmai, inkább motivációs jellegűek. A támogatást elkötelezett, tudásra szomjas hallgatók szerezhetik meg.
 • Az űrlap elküldését követően 5 munkanapon belül értesítünk az eredményről!

Most induló képzéseink közül ezekre igényelhetsz támogatást:

3D ANIMÁTOR - 2022.09.05
3DS MAX GENERALIST - 2022.09.16
HOUDINI TANFOLYAM - 2022.09.13
MAYA GENERALIST - 2022.08.30


Diákhitel+

A Diákhitel Központ aktív jogviszonyú felsőoktatási hallgatók részére maximum 500.000,- forintos, kamatmentes, 5+1 éves futamidejű, oktatásainkra is szabadon felhasználható finanszírozást kínál!

További részleteket és az on-line hiteligénylési felületet a Diákhitel Központ oldalán találod. A hitel 2022. szeptember 30.-ig igényelhető.


Extra segítség: kamatmentes részletfizetés

Attól függetlenül, hogy teljes áron, vagy szakmai támogatással jelentkezel, lehetőséged van részletfizetést igényelni!

 • Kamatmentes részletfizetés a képzés befejezéséig. Ha ezt választod, akkor a törlesztőhónapok száma attól függően változik, mennyi idő van hátra a beiratkozásodtól a tanfolyam végéig.
 • 12 havi kamatmentes részletfizetés. Ezt csak magánszemélyként választhatod. Ekkor egyszerűen kalkulálhatsz, a beiratkozástól számítva 12 hónapod van kifizetni a képzést.

A tantermek használata

Szervusz,

Az alábbiakban összefoglaljuk, hogyan működnek az oktatótermeinkben található számítógépek:

Kezdjük az elején:

Gépek bekapcsolása

A gépek bekapcsolása az alábbi képeken piros karikával jelölt kapcsolóval történik. Kétféle géppel találkozhatsz:

Amelynek szemben van a kapcsolója:

és amelynek oldalt:

Bejelentkezés

Ha a gép elindult a bejelentkezési képernyőn balra lent a Mesharray felhasználóra kattintva léphetsz tovább. Előfordulhat, hogy nem látszanak a felhasználók, ekkor egy egyszerű kattintással éred el a listát. Olyan is előfordulhat, hogy középen, a Mesharray felirat alatt egy Bejelentkezés gomb van. Itt nincs más dolgod, mint rákattintani!

A Desktop / Asztal

Bejelentkezés után megjelenik a Windows Asztal. Balra fent, a Lomtár elem alatt  2 hálózati parancsikon található:

 • A-Mentor / B-Mentor / Studio Mentor
 • Hálózati tároló

Az előbbivel mentorod számítógépét, míg az utóbbival a hálózati tárolónkat érheted el.

Munkáid tárolása

Ha megnyitod az “Ez a gép” elemet a fájlkezelőben (sárga dosszié ikon a tálcán), az Eszközök és meghajtók részben megtalálod a gépedben lévő háttértárakat:

 • System
 • Data1
 • Data2

A Data elnevezésű partíciók szolgálnak a munkád tárolására.

Nagyon fontos, hogy ne mentsd a munkádat a Desktopra / Asztalra, a Dokumentumok könyvtárba vagy a System (C:) partícióra! Az ide mentett adataid egy újraindítás után el fognak tűnni!

Vannak gépek, ahol Data1 és Data2 is megtalálhatók és vannak, ahol csak a Data1 vagy a Data2.

A Data1 egy kisebb méretű, de gyorsabb tároló, míg a Data2 egy nagyobb és lassabb. Azt javasoljuk, hogy azoknál a gépeknél, ahol van Data1 és Data2 partíció is, ott inkább a Data1-et használd.

Mielőtt elmentenéd az első fájlokat, hozzál létre egy könyvtárat a saját neveddel! Mindíg ebbe a könyvtárba dolgozz! Vedd figyelembe, hogy más csoportok is használják a gépet! A Data1 esetében a kisebb mérete miatt előfordulhat, hogy betelik. Ilyenkor mozgasd át a más felhasználók adatait a Data2-re vagy a Hálózati tárolóra.

Előfordulhat, hogy a következő alkalommal a Te munkád is a Data2-n vagy a Hálózati tárolón lesz. Innen visszamozgathatod a géped Data1 vagy Data2 partíciójára.

Figyelem! Soha ne töröld ki más tanulók adatait, akkor sem, ha útban vannak. Ha nem vagy biztos a megoldásban kérd mentorod segítségét!

Adatbiztonság

Hogy megóvd munkádat, készíts adataidról biztonsági másolatot hordozható merevlemezre vagy pendrive-ra! A számítógépek hátsó részén, első vagy oldalsó részén találsz USB csatlakozókat.

A kék színűek (piros karikában) lényegesen gyorsabbak, használd azt:

A gépek hátoldalán található USB csatlakozok egy része foglalt. Ezeket ne húzd ki, ne dugd át másik csatlakozóba! Minden gépen találsz elegendó kék színű csatlakozót.

Ha idegen merevlemezt, pendrive-ot, stb találsz a gépben, akkor azt valószínűleg egy másik diák hagyta ott. Szabályos leválasztás után add le az ügyfélszolgálaton vagy mentorodnak!

Szoftverek használata

A gépeken többféle szoftver is telepítve van, nem mindegyiket használjátok az adott tanfolyamon. Csak azokat indítsd el, melyeket mentorod mond! Más szoftverek elindításával “ellophatod” a használatát egyéb, párhuzamosan futó tanfolyamtól, így akinek valóban szüksége van rá, nem tud dolgozni vele!

Tanterem elhagyása

Az oktatási alkalom végén minden esetben kapcsold ki a számítógépet és a monitort! Ne hagyd a gépben a rádugott pendrive-ot, külső merevlemezt stb.

Ne feledd a System (C:) meghajtón, így a Desktopon / Asztalon és a Dokumentumok mappában tárolt adataid a kikapcsolással elvesznek, ezért munkáidat csak a Data1, Data2, Hálózati tároló helyeken tárold!

Utolsóként kilépve a teremből pillants hátra, nézd meg, hogy az ablakok nem maradtak-e nyitva!

Üzenet nekünk


Mesharray