Short Film Maker

Short Film Maker

Kreatív rövidfilm készítő tanfolyam

Ha hatékonyan jelen akarsz lenni a legnagyobb videomegosztókon akkor ehhez az út ezen a tanfolyamon keresztül vezet!

Operatőri ismereteket és vágást fogsz tanulni, valamint megszerezheted a tudást ahhoz, hogy publikálni tudd gondolataidat, történeteidet a filmes formanyelv szabályai szerint.

Vágjon az eszed! Tanuld meg a vágó szemével látni a világot.

A tanfolyam során önálló feladatokon keresztül vezetünk be a vizuális sztorimesélés művészetébe. Nem is akármilyen oktatótól lesheted el a mesterséget, mint az operatőr-rendező-dramaturg Nagy Ernőtől, akitől mindent megtanulhatsz, amit a filmkészítésről tudni kell és tudni érdemes.

Nézz, láss, alkoss!

Montázs, kamerakezelés, plánok, hangok, fények, utómunka, vágás, minden, ami film!

Használd ki az Adobe Premiere Pro adta lehetőségeket! Tanfolyamunkon azt is megtanulhatod, hogyan lehet dramaturgiai szempontból még tökéletesebbé tenni a jeleneteket.

Ezt nyújtjuk

A képzésen a gyakorlatra és a hatékony munkavégzésre helyezzük a hangsúlyt. A tanfolyam elvégzése után képessé válsz a filmes formanyelv tudatos alkalmazására, önálló vizuális történetek elmesélésére.

Az alapoktól indulunk és speciális képkészítési, és kompozíciós gyakorlatokon keresztül eljuttatunk a mozgóképi motívumok, ritmusok és szituációk felismerésének és megjelenítésének a képességéig. A vágás és utómunka feladatok alatt pedig tapasztalatokat szerzel a filmidő és a filmtér kialakításában. A tanfolyam alatt mindenkinek lehetősége adódik a személyes ambíciók és képességek függvényében 2-3 önálló kisfilm elkészítésére.

A képzés végén Mesharray vizsgára kerül sor.

Erre használhatod

 • Független film
 • Esküvői rövidfilm
 • Zenei klip
 • Céges videó
 • Reklámfilm
 • Videóblog
 • Referencia videó
 • Doku, családi és utazási film

A filmes tanfolyam felépítése

Short Film Maker oktatásunk három, jól elkülöníthető modulból épül fel, melyek végén etűdök, rövidfimek készítésével nyílik lehetőséged az elsajátított tudás bemutatására:

Nahát ez mozog!
 • Kamerakezelés alapjai, kameraismeret és a sztori.
 • Montázs és a mozgásba vágás, a plánok rendszere.
Vizuális történetmesélés
 • Kameramozgások, tudatos képkompozíciók kamerába vágva.
 • A hang mint függőleges montázs.
 • Plánok és a sztori felsőbb szinten.
 • A párhuzamos montázs és a fény-dramaturgiai szerepe.
 • Vágóképek és a vágói gondolkodásmód.
 • Az első mozim.
Nézni, látni, láttatni
 • A filmkészítés folyamata, a filmes workflow.
 • A dramaturgia, mint a feszültségteremtés eszköze.
 • Utómunka, a tér és az idő újraszervezése.
 • A vágás nem csak szoftverismeret.

Felszerelés

Szükséged lesz egy digitális videokamerára, ami lehet videó rögzítésére alkalmas DSLR is (nem szükséges professzionális eszköz, de a mobilteló vagy actioncam nem elegendő). A nehezebb eszközökhöz válltámaszra, kamera rigre lesz szükséged. Ezenfelül kelleni fog egy USB-s hordozható merevlemez vagy SSD.

A képzés során lehetőséged lesz megismerni és a gyakorlatban is kipróbálni iskolánk 4K-s Blackmagic kameráját és a stúdiónk többi eszközét is.

Tanulóink mondták

látványtervező
Pelles Kyra
3D vizualizációt végeztem, most látványtervezéssel foglalkozom szabadúszóként. Főként a nemzetközi piacra dolgozom, elsősorban épületek külső-belső terveinek bemutatásán...
Digital Apes
Kasza Orsi
Filmes VFX tanfolyamot végeztem. Az intenzív oktatásnak köszönhetően rövid idő alatt elsajátítottam a szükséges tudást egy student reel összerakásához. Ezzel kerültem az Apes-hez...
Spatial Harmonics Group
Zalányi Attila
A Mesharray-ben indult a karrierem. 3ds Max tanfolyamot végeztem és ma már saját stúdiót irányítok Hollywoodban. Mindig jó érzés hazatérve meglátogatni a régi sulimat 🙂

Ha eljössz hozzánk, akkor nincs lazsálás!

Kurzusaink nagyon intenzívek, sok dolgot kell megtanulnod, viszont, ha kitartó vagy, és tartod az ütemet, kiváló szakember lehet belőled! Képzésünk megkezdéséhez számítógépes felhasználói ismeretek szükségesek. Az egyes modulok után modulzáró tesztekre kerül sor, a képzés végén Mesharray záróvizsgára.

Miért a Mesharray?

Több, mint 20 év tapasztalattal rendelkezünk.
Profi, szakterületükön elismert oktatóktól tanulhatsz.
Tantermeink korszerű eszközökkel rendelkeznek.
Ha kitartó vagy, néhány hónap alatt megalapozhatod biztos tudásod.

Mit kapsz tőlünk a tanfolyamon túl?

Ösztöndíj program
Tandíj hozzájárulás a 3ds Max, Maya Generalist, Character Modelling TD és Maximum képzéseinkre, melynek célja olyan hazai szakemberek kinevelése, akik megfelelő szakismerettel rendelkeznek és képesek tudásukat a 3D szakmán belül kamatoztatni.
Mesharray Karrier
Nemcsak tanítjuk a szakmát, de segítünk boldogulni benne! Tanácsot adunk, milyen irányba indulj, hogyan állítsd össze a portfóliódat, és azt is elmondjuk, melyik partnerünknél van megüresedett pozíció!
meshRoom
Tanterem és közösségi munkahely Ha nincs technikai lehetőséged vagy nyugodt, produktív környezeted gyakorlásra, a közös ötletek megvalósítására, akkor bátran gyere be hozzánk!

Start

Budapesten: 2021.09.13

Hossza: 3 modul / 60 óra (60perc/óra)

Mentor

Nagy Ernő H.S.C.

Ár

Bruttó 266.700,- forint*

Kamatmentes részletfizetés


Kamatmentes részletfizetés a képzés befejezéséig. Ha ezt választod, akkor a törlesztőhónapok száma attól függően változik, mennyi idő van hátra a beiratkozásodtól a tanfolyam végéig.

Filmes oktatónk

Hungarian Society of Cinematographers

Nagy Ernő

Operatőr, rendező, dramaturg. A mozgókép elmélet és gyakorlat a szakterületem, amit 2001 óta tanítok különböző formákban.