Mesharray Learning Portal

Bejelentkezés

Sikersztori

Óriási elismerés, hogy David Lynch értékeli a filmemet - Interjú Hadnagy Eszterrel

Volt diákunk, Hadnagy Eszter nem mindennapi elismerésben részesült: ZIGZAG című Mesharray-es vizsgafilmjét maga David Lynch fogja értékelni.

Eszter részt vett a Mesharray tavaszi “Vizuális effektek a filmkészítésben” előadásán, és ekkor határozta el, hogy a filmkészítés területén képzi magát tovább. Nem ismeretlen számára a színház és a filmezés világa - lakberendezőként számos hazai film és színházi előadás enteriőrjén dolgozott már.

Eszter a Short Film Maker képzést lezáró vizsgafilmjét már meg is mérettette a Műcsarnok videopályázatán. A pályázatot a jelenleg is megtekinthető David Lynch fotópályázathoz kapcsolódóan

Egy véletlennek köszönhetően találkozott a pályázatfelhívással, és David Lynch rajongóként egyből meglátta benne a lehetőséget.

“Én is a Twin Peaks-en nőttem fel, mint sokan mások, és mély benyonást gyakorolt rám a Lynch-i atmoszféra, ez a szürreális világ.” Szinte az utolsó pillanatban készítette el a kisfilmet oktatója, Nagy Ernő tanácsai és útmutatása mentén, ami egyben a vizsgamunkája is lett a Short Film Maker képzésen.

Eszter a film történetébe is beleszőtte a közkedvelt rendezőt.

“A filmem egy David Lynch rajongóról szól, aki pszichés problémákkal külzd. Alvási és meditációs állapotaiban különböző víziók gyötrik. Térben és időben nem lehet beazonosítani a film pontos menetét, és gyakorlatilag ezekben az állapotokban lapozgatunk végig.”

A siker nem maradt el: a ZIGZAG a szakmai zsűri döntése alapján különdíjban részesült. Az öt díjazott film jelenleg is megtekinthető a Műcsarnok David Lynch: Small Stories/kis történetek című kiállításán. Emellet a filmeket maga Lynch fogja videochat-en értékelni.

Ha szeretnéd megtudni, hogyan hasznosította Eszter a képzés során megtanultakat a gyakorlatban és hogyan zajlott a forgatás, nézd meg vele készült videóinterjúnkat!

cross