fbpx

Tóth Csaba

Digital Apes – On Set VFX Supervisor

Szenvedélyes kapcsolatom a VFX-el 1996-ban kezdődött – te jó ég! amikor először használtam 3D szoftvert. Már akkor megfogott a számítógépes grafika világa és a benne rejlő lehetőségek. Ez a varázslat azóta is tart, és néhány évvel később a fotózás is csatlakozott ehhez, amivel azóta is foglalkozom művészi és technikai oldalról is. Szeretek portrékat, tájképeket fotózni, de ha egy VFX feladat megoldását fotózással lehet leegyszerűsíteni, nem riadok vissza attól sem, sőt!

Korábbi munkahelyeimen mint vágó, kompozitor, grafikus, 3D grafikus, operatőr, fotós dolgoztam, majd egy 2012-ben induló projektben már mint VFX producer és supervisor koordináltam több, mint tíz ember munkáját.

2013 óta a Digital Apes-nél dolgozom, először Maya generalist, Matchmove TD és kompozitor, majd, mint On Set VFX Supervisor és koordinátor munkakörben. A forgatások előtt a felvételek tervezését és előkészítését segítem, a forgatásokon pedig a rendező elképzeléseit költséghatékony megoldásokká alakítom és az operatőrrel való együttműködésen túl technikai fotózást is végzek. Ez referenciák és textúrák fotózása mellett főként HDRI panorámák és fotogrammetriára alkalmas képek készítését takarja.

On Set VFX Supervisor voltam többek között a Public Works és a Kincsem című filmekben, valamint az Alienist sorozatban is.

Az oktatásban számomra az igazi sikerélmény az, amikor a tudást úgy adom át, hogy a tanítvány rendszerben látja az információkat, érti és használni is tudja őket a saját céljaira.

Copyright by Mesharray, all rights reserved! | Adatvédelmi nyilatkozat