fbpx

Bakos Gábor

QEP, EFIAP, Color Evangelist

Gyermekkorom óta érdekel a fotográfia és a fotózás. Ez a szerelem több, mint 30 éve kezdődött, amikor nagyapám ölében ülve először lapoztuk át a családi albumokat. Ezután nem sokkal elkészítettem első felvételeimet egy Zeiss Ikonnal.

Innen nagy ugrás következett. Előbb egy Praktica, majd két Nikon váz után a digitális kor 2003-ban egy Canon D60-al köszöntött be nálam. Az analóg időkben nem nagyon érdekelt, hogy hogyan is működik a fényképezőgép, de a digitális átállás után egyre inkább meg akartam érteni, hogy pontosan mi történik a gépvázon belül. A mai napig képezem magam, hogy naprakész legyek az elérhető technológiák terén.

Felfedezés, utazás, kaland és természet: gyermekkorom óta részei az életemnek. Legkedvesebb fotótémáim a madarak, a tájak és az emberek. Az elmúlt években többször szerveztem eltűnő kultúrákat megörökítő expedíciót. Így kerültem Honduras esőerdőibe a tawahka indiánok közé és Panama rosszhírű Darienjébe az embera és wounaan törzsekhez.

A Federation of European Photographers (FEP) szervezet portfóliómat a Qualified European Photographer (QEP) címmel jutalmazta, a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (The International Federation of Photographic Art – FIAP) EFIAP fotóművészeti diplomát adományozott a nemzetközi fotóművészeti pályázatokon elért eredményeim elismeréseként. Tagja vagyok a világ legelismertebb fotósait tömörítő X-Rite Coloratti csapatának.

A Photoworkshop.hu-nak, a Mesharray fotós tagozatának vagyok a szakmai vezetője.

Kövesd Gábor blogját a Meshmag.hu-n!

Copyright by Mesharray, all rights reserved! | Adatvédelmi nyilatkozat